MFTTT Vándorgyűlés

Elsődleges fülek

A BME Általános- és Felsőgeodézia Tanszéke három előadással készült az MFTTT szervezésében, idén immáron 31. alkalommal megrendezett Vándorgyűlésre. A Szekszárdon tartott értekezlet mottója: "Az új technológiák és a szervezeti változások hatása a magyar földmérésre és térképészetre"
Tanszékünkről Dr Ádám József az MFTTT elnöke a konferencia megnyitó előadását tartotta, ahol összegezte tudományunk helyzetét, kifejtette az értekezlet mottóját, valamint köszöntötte a résztvevőket, kiemelten a konferencia védnökeinek delegáltjait. A szekció végén az MFTTT és az Országos Magyar Bányászati Kohászati Egyesület Bányamérő Szakcsoport közötti együttműködési megállapodást írták alá. A három szekcióban folytatódó konferencián, a földügyi feladatok és alapponthálózat szekciójában Homolya András kollégánk a "Földmérő- és térinformatikai képzés a budapesti Műegyetemen, avagy hogyan lehet
megszerezni a 19/2013.(III.21.) VM rendeletben előírt 70 kreditet" című előadását tartotta meg. A mérnökgeodéziai kihívások szekcióban Dr Tuchband Tamás kollégánk számolt be tanszékünk szakértéseiből "Az MVM Paksi Atomerősmű magassági alapponthálózatának szuperkontrollja" című előadásában. A két napos rendezvényen 56 előadás hangzott el és közel 200 résztvevő fordult meg. Az előadások és a program elérhető a vandorgyules.mfttt.hu oldalon.

(Tuchband Tamás)